Hayırsever İş İnsanı Hasan Ali Cesur Babası Mahmut Cesur Adına Konferans Salonu Yaptırdı

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonuna Hasan Ali Cesur’un babası Mahmut Cesur’un doğum gününde ismi verildi.

Hayırsever İş İnsanı Hasan Ali Cesur Babası Mahmut Cesur Adına Konferans Salonu Yaptırdı

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mahmut Cesur Konferans Salonunun isim veriliş törenine Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, iş insanı Hasan Ali Cesur ve babası Mahmut Cesur ile davetliler katıldı.

1936 doğumlu Mahmut Cesur konuşmasında; “Yeni yaşıma böyle bir hayırla girmenin mutluluğu içerisindeyim. Oğlum Hasan Ali Cesur sağolsun en önemli olan ilme, eğitime benim adıma katkıda bulunarak, bizlerin bu hayrı yapmasına vesile oldu. Gençlerimize çağrım bu salonu ilimle, bilimle eğitiminizle doldurun. Herşeyi öğrenin ki bu vatanı birlikte ileriye taşıyalım. Bu gün bu konferans salonunda emeği olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere rektör yardımcılarımıza, dekanlarımıza ve tuğlasından çimentosuna alnının terini akıtan işçilerimize emeği geçen herkese teşekkür ederim. Vatana ve millete hayırlı evlat yetiştirdiğimin örneğini de bugün görmüş oldum. Oğluma çok teşekkür ediyorum. Allahım bütün milletimize hayırlı eylesin” ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı; “Aktif olarak öğrencilerimiz tarafından kullanacak olan salonumuza Mahmut amcamızın isminin verilmesi bizleri mutlu etti. Kurumlar aslında o ilin hayırseverleri ile iç içedirler. Mahmut Cesur amcamızın İlahiyat Fakültemize çok önemli bir katkısının olduğunu biliyoruz. Bu anlamda kendisine ve Hasan Ali Cesur Bey’e teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER