Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Proje Dersinin 13.cüsü Gerçekleşti

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi kapsamında (TUDVA) Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı dersinin 13. haftası Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Proje Dersinin 13.cüsü Gerçekleşti

çelik raf sistemleri, Geneva,sans-serif;">Türk Dünyasında Eğitim: Dilde, İşte, Fikirde Birlik İçin Eğitimde Birlik: Niçin? Nasıl?” başlığıyla, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli’nin moderatörlüğünde ve Azerbaycan’dan Prof. Rafiq Novruzov ve Kırgızistan’dan Prof. Dr. Akmatali Alimbekov hocaların katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Yücel Gelişli’nin Gaspıralı İsmail’in sözlerine atıfta bulunarak dilde, fikirde, işte birliğin gerekliliğine değindiği giriş konuşmasının ardından Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Akmatali Alimbekov, “Türk Dünyasının Ortak Değerlerin Öne Çıkmasında Tarihi Yönelimlerin Önemi” başlığıyla, Türk Dünyasında gençlerin eğitiminde birliğin oluşması adına neler yapabiliriz sorusunu ele aldı. Ardından Azerbaycan Bakü Slavyan Üniversitesi’nden Prof. Rafiq Novruzov dilde, fikirde işte birlik sözünü felsefi açıdan ele alarak Gaspıralı’nın bu sıra ile, ancak temeli sağlam fikrin söze dönüşüp dille ifade edilerek işe dönüştüğünde birliğin sağlanabileceğini ifade ettiğini; Türk Milletinin tarihinde bu birliği yaşamasının aynı birliğin günümüzde de sağlanabileceğinin en önemli işareti olduğunu ifade etti. Son olarak Prof. Dr. Yücel Gelişli Türk Dünyasında bütün vatandaşların birbirine koştuğu bu dönemde birliğimizin Türk Devletleri tarafından da gönülden istendiğinde bu fikrin önünde kimsenin duramayacağını ve bu birlik adına çalıştıklarını sözlerine ekleyerek dersi noktaladı.  

Söyleşi şeklinde gerçekleştirilen ve YouTube’da canlı olarak yayınlanan derse öğrencilerin ilgisi oldukça fazlaydı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER