Vali Masatlı Engelli, Şehit Yakınları ve Yaşlılarımız Bizim Olmazsa Olmazımız

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Esra Masatlı Hanımefendi ile birlikte, Cumhurbaşkanının şehit ailelerinin, öksüz ve yetimlerin, yaşlılarımızın ve engellilerimizin yanında olunması talimatı doğrultusunda sosyal aile ziyaretlerine devam ediyor. Vali ve Eşi bu kapsamda Şehit Piyade Er Mustafa TULUK’un ailesi, 78 yaşındaki Fatma Meşe teyze ile eşi vefat eden ve üç çocuğuyla yaşayan Nursel Yıldırım’ı ikametlerinde ziyaret etti.

Vali Masatlı Engelli, Şehit Yakınları ve Yaşlılarımız Bizim Olmazsa Olmazımız

 Ailelerle yakından ilgilenerek kendileriyle sohbet eden Vali Mustafa Masatlı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin, öksüz, yetim, engelli ve yaşlı bireylerimizin daima yanında olunacağını vurgulayarak şunları ifade etti: “Son 18 yılda sosyal hizmetler alanında Ülkemize çağ atlatan birçok proje ve uygulama hayata geçirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki hükümetlerimiz dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarıyla Ülkemizde ilklere imza atmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca bizlere şehit ailelerinin, öksüz ve yetimlerin, yaşlılarımızın ve engellilerimizin durumlarını daima takip etmemizi talimatlandırmıştır. Bizde bu ziyaretleri asli görevlerimiz arasında sayıyoruz.

Devletimiz sosyal devlet olmanın gereği olarak hasta bakım aylığı, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aylıklarında yapılan iyileştirmeler, TOKİ aracılığıyla yürütülen engelli ve düşük gelir seviyesine sahip vatandaşlarımıza yönelik konut projeleri gibi sayısız projeyi hayata geçirmiştir.  

Amasya’mızda da Devletimizin yardım eline ihtiyaç duyan herkesi tespit etmek ve ihtiyaç duydukları desteği kendilerine sağlamak için tüm kurum, kuruluş ve görevlilerimiz vatandaşlarımızın hizmetindedir. İlimizin yöneticileri olarak bizlerde sosyal devlet olmanın bir gereği olarak yaşlılarımızın, engellilerin, kimsesiz yavrularımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” Vali Mustafa Masatlı ziyaretlerde ayrıca ailelerin ihtiyaç ve taleplerinin tespit edilerek, çözüme kavuşturulması için de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne talimatlar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30