3 Aralığa Başka Açıdan Bakış....

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı. Olaylara ve yaşam yolculuğuna farklı bir pencereden bakan Müslüm Söyler'le Başka Açıdan yine farklılığını ortaya koydu.

3 Aralığa Başka Açıdan Bakış....

3 Aralık......

İşte bu başlangıcın tamamlanması öylesine zor ki, nereye ne koyacağınızı çok iyi hesap etmelisiniz. Bu konuda 15 yıldır yapmış olduğu farkındalık programı ile söylenemeyenlerin sesi olan Müslüm SÖYLER, 4 Aralık Pazar günü Başkent Ankara'dan gelen konuğuyla, İstanbul'da bulunup bir çok bölgemizde ve yurdışı çalışmalarında örnek dernekçilik hizmetleri gerçekleştiren Kasım Alper Özdemir'i konuk aldı.

Bir yanda Aile içi İletişim Derneği Başkanı Zeynep Göktaş, diğer yanda ise İyilik Hareketi Derneği Başkanı Şair ve sunucu Kasım Alper Özdemir bulunuyordu.

Genel mnada dernekçiliğin ana amaçlarından behsedilen programda, Aile içi iletişimin ne kadar önem teşkil ettiğini dinleyenlere hatırlatan Aile İçi İletişim Derneği Başkanı Zeynep Göktaş, eğitimin ailede başlayıp okul ve sokaklarda devam ettiğini belirtti. Bu vesile ile sokak çocuklarının durumları hakkında da sohbetini devan ettiren Göktaş, çalışmalarının Ankara'da sınırlı kalmadığını tüm il ve ilçelerimizde programlar düzenleyeceklerini hatırlattı. Bir çok progama katıldığını ancak 91.8 İstanbul'un Sesi'nde Müslüm SÖYLER'le Başka Açıdan'ın çok daha farklı olduğunu stüdyoda olunca fark ettim diye konuştu.

İyilik Hareketi Derneği Başkanı Kasım Alper Özdemir ise, amaç hizmet olunca insan yüreği başka alternatifler aramamalıdır. Hizmet işi gönül ve yürek işidir. Ben derneklerdeki hataları gördükçe dernekçiliğin nasıl yapılacağını kendimce kanıtlamak istedim. Çok kısa bir zaman içerisinde hem bunu kanıtladım hem de ekip arkadaşlarımla çok büyük mesafeler katettik. Bugün benimde fahri yönetici olduğum Şişli Yeditepe Engelliler Spor Kulübü ile Kayseri Melikgazi Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan Ampute Süper Lig maçını izledik. Orada kazanan takımımızı kutladık ve ayağımızın tozuyla Müslüm abinin programına katıldık. Hayatta en büyük servet insan kazanmak ve insan sevindirmektir diyen Kasım Alper, Hakkari'deki bir çocuğun gülüşü ile Edirnede'ki bir çocuğun gülüşü arasında ne fark var sorusuna...

 

Hiç bir fark yok, ne doğusu ne batısı, ne güneyi ne de kuzeyi..Çocukların kalbi her yerde aynı atıyor. Bu kalplere asla kötülük, nifak sokmamalıyız. Onlara hep iyi gözle bakıp iyiliği sevdirmeliyiz diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022, 16:44

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER