banner45

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Düzenlendi

Amasya Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" paneli Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Düzenlendi

mersin esco rt, Geneva,sans-serif;">Programa Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Öksüz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Amasya Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nazan Kahraman’ın yaptığı panele Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Azize Doyran ile Amasya Barosu avukatlarından Av. Gökçen Kantar Duran konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde Doç. Dr. Nazan Kahraman, Türkiye’de kadınların toplumsal hayatın her alanında yeterince yer alamadığını istatistiklerle anlattı. Ayrıca kadına yönelik şiddetin önemli bir sorun olduğunu ve bu konuda medyanın rolünün belirleyiciliği üzerinde durdu. 

ŞÖNİM Müdürü Azize Doyran, Şiddet olgusu, şiddet türleri, şiddetin etki ve sonuçlarından söz ederek, şiddetin bildirim mekanizmalarını sundu.

Av. Gökçen Kantar Duran ise kadınların haklarından ve bir sorun yaşandığımda başvuracakları mekanizmalardan söz etti.

Program Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın panelistlere katılım belgeleri ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER