Hayır İşlerine Kara Leke Sürmeye Çalışanlar

Bir farkındalık ayıdır Ramazan... Farklılıkların aynı düzlemde kesiştiği, iyiliğin ve yardımın yarış halini aldığı güzel ve manevi bir aydır Ramazan...Peki ama bu güzelliklere muhalefet olmak nasıl bir yaklaşım ! Gelin birde bu pencereden bakalım....

Hayır İşlerine Kara Leke Sürmeye Çalışanlar

Ramazan ayına girdik, inananların sahurla başlayıp iftarla sona eren bir açlık imtihanına şahit oluyoruz. Peki sadece aç kalmak yeterli mi, yada sadece bedenen aç kalmakmıdır oruç...Gerçekte insanlığa vermek istediği mesaj nedir. 

İşte bu noktada Ramazan ve Orucun mana ve önemi ortaya çıkacaktır.  Ramazan aslında anlama ve yorumlama ayıdır. Tok olanın aç olanı anlaması, Zengin olanın fakir olanı anlayabilmesi, kuvvetlinin zayıfı anlaması, Fazla olanın az olanı anlaması v.s bu böyle devam eder dostlar. Bu anlayışı icraata çevirmenin adı da yardım oluyor. Bu anlayış Türk Milleti'nin geçmişinden bu günlere kadar böyle gelmiş gidecektir. Tarihi süzgeçten geçin göreceksiniz ki İslam anlayışıyla Türk'ün anlayışı aynı çerçeve içerisinde birbirini tamamlıyor. Selçuklu ile başlayan ''Sadaka Taşı'' olayını biliyorsunuz, zengin ve hali vakti yerinde olanlar bu taşın içine akçe yani para atarlarmış. İhtiyacı olan kişilerde ihtiyacı kadar miktarı oradan alır, gerisi de diğer ihtiyaç sahiplerine kalırmış. Günümüzde teknolojinin ve haberleşmenin gelişmesi bu durumu daha bir genişletmiştir. Tabi bunu reklama ve şova dönüştürenlerde olmuştur. Bir nebze diğer insanlarımızı da bu konuda yarışa katma açısından bunu da kötü görmemek gerekir. Her ne kadar yardım gizli verilir desekte bu günlerde bunun mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Veren el her zaman alan elden üstündür mantığına baktığımızda, bu alan elin ezik olması gibi bir durumu anlatmıyor. Çünkü fakir bile yeri geldiğinde ekmeğini paylaşırken veren el oluyor. Buradaki üstünlük takvadadır.

Geçenlerde Amasya'da bir dernek ve birde hayırsever bir işadamımızın yardım kolileri yerel habercilere konu olmuş ve bu haberin altına da tabiri caizse ''edebsizce'' yorumlar yazılmış. 

Bu yorumları yazanları geçmişe doğru bir araştırın, yardım yapmayan derneklerle işadamlarını da eleştirmişlerdir. Memlekete ne katkısı var ki, diyerek isimlerini duymaktan dahi rahatsızlık duyarlar.  Ben burada isim vermek istemiyorum. Lakin hem bu hayırsever işadamımızı çok yakınen tanıyorum, hem de bahsedilen o derneğin kahraman evlatlarını...

İşadamımızı anlatmaya gerek yok sanırım, Taşova'ya kazandırdığı meslek yüksekokulları ve Taşova vakfı adına verdiği yardımlar. Bu durumları dahi izah edecek pek öyle teşekkür mahiyetinde bir yorum kimsenin ağzından çıkmamış. Yorumları okurken o okullarda okuyan gençler ve aileleri, akrabaları ve yahut hemşehrileri kimsecikler bu konudan bahsetmemiş. Sadece bir eleştiri olsun mahiyetinde, duruma siyasi boyut katmaya çalışan, yahut işadamının vergiden düşme hesaplarını karıştıran kafa karıştırıcı eleştirilerde bulunulmuş...Yani siz o kadar biliyor, o kadar iyi tespitler ediyorsunuz ki devletin organları bile bu durumu anlayamıyor öylemi...Bu iş adamımız öyle bir vefalı insan ki, ilk geçen sene beni aradı ve nasıl memleketimize yardım kolisi ulaştırabiliriz diye sordu. İhtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için nasıl bir yol izleyelim derken, sakın ha reklam olmasın sözünü de ekledi. Bende nacizane bölgemizde bu konuda benim bildiğim Gönül abim var dedim. Zaten kendiside tanıyormuş o şekilde yardım olayını hallettik. Bu sene yine aynı yardımları memleketine aynı yoldan gönderen bu işadamımıza kinayeli yorumlarla göndermeler yapmak Taşova'nın ve Taşovalı'nın yararına olacağını kimse iddia edemez. İşadamlarımızı kazanmak duruken küstürmeye yeltenen bu gibi insanlara lütfen gereken tepkileri verelim.

Bir diğer derneğimize gelecek olursak....

Galiba o yorumda bulunanlar gençliği yine eskisi gibi sağ ve sol gruplara ayırıp, kahvehane köşelerinde sinsi planlar yapar duruma getirmeye çalışıyorlar. Takdir edilmesi gereken bu gençliğe şov yapıyorlar yorumlarıyla bir yerlere gönderme yapanlar o gençlerin yaptıklarını sadece izleyebilecek kabiliyete sahiptirler. Bu gençler ve o gençlerin başkanlığını yapan kardeşimizde Amasya sınırlarını aşıp, her alanda ve mekanda Amasya adını dilinden düşürmeyen bir yürekli kardeşimizdir. Özünde ve sözünde dimdik duran bu kardeşimiz ve ekibinin sadece Ramazan değil 365 gün boyunca ülkemizin her karışında yardımlarıyla konuşulduğu apaçık ortada iken böylesi karalama çabalarının da beyhude olacağının altını çizmek gerkiyor.

Ramazan ve Oruç...

Her ne kadar şeytan bağlı desekte, şeytanı aratmayacak insanlar oldukça iyilik ve yardımın yerine ulaşması biraz zaman alacaktır.

Selametle....

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan Koyuncu
Sinan Koyuncu - 2 yıl Önce

Yardım kuruluşlarının ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımları sosyal medyada paylaşması hem bağışcıların yardımlarını ulaştırdığınin kanıtı hemde bağış yapmak isteyenlere örnek olmak içindir. Yardımların gösterilmesinin yegane amacı bu olmalıdır. Merkezi Amasya nin Taşova İlçesinde olan ve Afrika Ülkeleri de dahil ihtiyaç sahibi her kişiye yetişme gayretinde olan İyilik Hareketi Derneği bu işi layıkıyla yapmaktadır. Herkese örnek olması dileğiyle

Özkan Gönül Hayati
Özkan Gönül Hayati - 2 yıl Önce

Sevgili Müslüm Kardeşim,Yüreğinize sağlık.Bahsettiğiniz olumsuzlukların ucuz kahramanları,ömürleri boyunca memleketimize ve insanlarımızın mutluluğu için zerre kadar katkıları olmayan dedikodu ve fesatlıktan başka bir şeyleri olmayan seviyesiz kişilikleri ile Taşovaya zarar veren ve zarar vermeye devam eden miğde bulandırıcı pişkinlerdir.Bizler bizlere yakışanı yapmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

SEMRA ÇİFTCİ
SEMRA ÇİFTCİ - 2 yıl Önce

Hayır işleri bir erdemlik yüce gönüllülük esası dur her baba yiğidin harcı da değildir gönül abimizi tebrik ediyorum vesile olduğu için örnek olduğu için Allah yar ve yardımcısı olsun inşAllah,ayrıca her zaman elestirenler olacaktır meyve veren ağaç Taşlanır misali selamlar olsun ...

Osman Kara
Osman Kara - 2 yıl Önce

Her iki hayırseverlere de teşekkürler...Eleştirenler kendilerine baksın ve ne yaptık diye düşünsünler.

SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30