Nasa'dan Dünya Yangınları Haritası

Ülkemizin can damarları ormanlarımızın yanması milletimizi olduğu kadar dünya milletlerini de korkutuyor.

Nasa'dan Dünya Yangınları Haritası

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), küresel ısınma ve insan faaliyetlerinin doğaya verdiği zararın ciddiyeti bir bütün olarak gözler önüne seren “FIRMS” adlı bir platform kurdu. Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi olarak faaliyet gösteren bu veri tabanı, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip ediyor.

Harita, yeni başlayan, son 24 saatte meydana gelen ya da son bir haftada ortaya çıkan yangınlarla ilgili bilgi edinme imkanı sunuyor.

Haritalarda yer alan görüntüler ''acaba dünyamızın sonumu geliyor'' ? sorusuyla bizleri başbaşa bırakıyor. Dünyanın ormanlar konusunda kalbi olarak görülen Amazonlar gün geçtikçe yok oluyor. Nasa'nın dünya üzerindeki yangınlar paylaşımına baktığımızda içimize sanki kor ateşler düşüyor.

Ülkemiz coğrafyasına baktığımızda günlerdir devam eden yangınlarda sabotaj ve kasıt olma olasılıkları yüksek. Bunun yanında sosyal medya paylaşımları yapılacakları yada neler yapılması gerekenleri kamuoyuna sunmak yerine, iktidar muhalefet çatışmasına dönüştürülmeye çalışıyor.

Aynı çatı altında bulunan milletvekillerinin halka birlik beraberlik mesajları vermesi gerekirken kışkırtıcı söylemler yangınlar kadar içimizi yakıyor. Bunun yanında yıllarca bu ülke ve milletin destekleriyle sahne alan ve sinemalarda boy gösterenler aynı tür yıkıcı paylaşımları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30