Siyaseti Kim Ne İçin Yapar !

Amasya'nın Taşova ilçesi'nde hayatını sürdüren deneyimli ve milli hassasiyetleri yüksek olan Gönül Hayati Özkan özellikle memleket ve siyaset konularında siyasi deneyim ve ustalığını kalemiyle halka yansıtmaya devam ediyor.

Siyaseti Kim Ne İçin Yapar !

Gönül Hayati Özkan (Önceki İl Genel Meclisi Üyesi)

1949 Taşova Güvendik ((Herizdağı) nüfusuna kayıtlı Taşova doğumlu olup, halen Taşovada ikamet etmekteyim. 1959 yılında trafik kazasında babam Niyazi Özkan’ı kaybettikten sonra, hayatın çeşitli zorlukları ile başlayan mücadelemin 70’li yılların başında, Milliyetçi Hareket Partisi MHP kurucu üyeliği ile birlikte ticaret hayatımın başlaması ve 50 yıl aralıksız devam eden faaliyetlerim içerisinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında bulunarak, bölgemize ciddi katkılarda bulunmak nasip olmuştur.

Özel mülkümden, 3 Okul ve iki Yurt yeri ile birlikte yeni kurulan mahallenin yollarının bedelsiz terki, Hayırsever hemşehrimiz Fuat Bursalı’nın 2 okul yaptırması ile birlikte halen devam eden talebelerimize verilen burslara vesile oldum ve ayni ve nakdi devam eden diğer yardımların organizesi ile çalışmalarım devam ediyor. En son, İktidar Partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmasını ilk başlatan ve 15 yıl İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptım. Bu güne kadar yaptığım görevlerim esnasında, şahsi çıkara dayalı bir tane örnek gösterecek olan birisi var ise, açıkça sosyal medyada buraya yazabilir. Bir tane oğlum var ve hâlâ mevsimlik olarak kadrosuz çalışıyor. Bu örnek her şeyi anlatmaya yeter herhalde. İnandığım doğrularım ile geçen bu ömrümde Allah’tan başka kimseden bir şey beklemedim. Ne yaptım ise vatanımı ve insanlarımı sevdiğim için yaptım. Allah rızasından başka hiçbir hesabım olmadı. Bugüne kadar Allah nasip eti yüzümüzün akı ile bu günlere kavuştuk elhamdülillah.

Rahmetli Gün Sazak Gümrük ve Tekel Bakanı olduğu dönemde, rahmetli Ali Rıza Günaydın Ağabeyim ile birlikte, Ankarada, MHP genel Merkezinin Bahçelievlerdeki binasında rahmetli Gün Sazak ile görüşerek, Taşova’nın Boğatamı bölgesindeki Tekel depolarının yapılmasına vesile olmuştuk. Yıllarca hizmet vermiş olan depoların, Tekelin özelleştirilmesi ile birlikte, Akif Gülle’nin destekleri ile satılmasını engelleyerek, aynı depolara 3000 kişiye iş verecek olan yatırımcıyı getirdim ve bugünki zihniyet Tekel depolarını birilerine peşkeş çekiyor diye beni şikayette bulundular. Yetmedi, İşadamını,Taşova sizi istemiyor diye yatırımdan vazgeçirdiler.

Cumhuriyetin kurulduğundan günümüze kadar yürürlükte olan, Keçinin ormana girmesinin yasak oluşundaki uygulamanın, uygulamadaki eksiklerinin bilimsel olarak tespit edilmesini 19 Mayıs Ünv. Ziraat Fakültesi Hocaları marifeti ile projelendirerek, Öncelikle, Amasya İl Genel Meclisinde Sunum yaptırmak sureti ile konuyu, İl Genel Meclis kararları ile, Türkiye Büyük Millet Meclisine yeniden bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini tavsiye niteliğinde aldıģımız karar ile göndererek, o günün vekilleri, Akif Gülle ve Avni Erdemir’in de destekleri ile 7 yıl ısrarla takip etmek sureti ile  yeni yasal düzenleme yönetmeliğinin çıkmasına vesile oldum. Yıllardır Devlet ile Keçi sürü sahiplerinin kavgalı olan ve hayvancılığa zarar veren bir yasanın düzeltilmesine vesile oldum. Bu gün beni eleştirenler ve onların çarpık paylaşımlarına beğeni yapanlara ve bu günün siyasilerine soruyorum, sizler ne yaptınız?

Ayvacık yolunun yapımı için, Akif Gülle vasıtası ile bölge milletvekillerini Genel merkezde bilgilendirmek sureti ile ikna ederek, bu yolun üç yılda bitirileceği şartı ile ihalesi yapıldı. Bu gün ise mevcut milletvekili Karahocagil, bu yolun yapılmasını Taşova teşkilatı istemiyor, bu yol için kimse yanıma gelmesin diyor. Bu zihniyetin adamları ile Çambükü olaylarındaki yaptıkları yanlış ve yalan beyanları belge ve kayıtları ile mevcut olduğu halde, bunlar ile birlikte hareket edenler, benim için memlekete bir çivi çakmadı diyorlar ve bu sahtekarlığı onaylayan oyuncak adamlara şahit oluyorum. Bu durumda, geriye dönüp benim aleyhimde olan herkese soruyorum. Hepnizin bu güne kadar memlekete katkı sağladıklarınızın tamamını benim yaptıklarımın diğer kefesine koyun, ona göre vicdanınızı yoklayın. Var ise tabiki de…

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30