DSİ’den 75 yaşındaki Çiftçiye %50 artırımlı ceza

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Dörtyol Köyü'nde yaklaşık 60 yıldır tarımla uğraşan 75 yaşındaki Hasan Gümüş'e %50 cezalı 3 bin lira ceza kesildi. Gümüş cezaya itiraz etti.

DSİ’den 75 yaşındaki Çiftçiye %50 artırımlı ceza

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Dörtyol Köyü'nde yaklaşık 60 yıldır tarımla uğraşan 75 yaşındaki Hasan Gümüş'e %50 cezalı 3 bin lira ceza kesildi. Gümüş cezaya itiraz etti.. Vergi Dairesi bile uzlaşma ile cezaların 3/2’sini affederken, 2 bin lira cezayı 3 bin liraya çıkarılmasına anlam veremiyor.

Gümüş, bu yanlışlığın düzeltilmesini talep ediyor.”Benim ismim Hasan Gümüş, Amasya ili Taşova ilçesi Dörtyol Köyünde yaklaşık 60 yıldır çiftçilikle uğraşmaktayım.
2021 yılında yıllardır sulu tarım yaptığım arazilerin sulama bedeli olarak DSİ bünyesindeki Yerkozlu Sulama Birliğine bu yıl içinde sulu tarım yaptığım arazilerin miktarını beyan etmediğim için %50 cezalı ücret talebin de bulunuldu.Toplam da 2000 TL ödemem gerekirken cezalı olarak 3000 TL talep edildi. İlgili kuruma mağduriyetimin giderilmesi için verdiğim dilekçeye yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen cevap verilmedi. Ben şu an 75 yaşındayım, Ayrıca casino siteleri eşim kalp hastası olması hasebiyle tedavi takibi için vb. nedenlerden dolayı bütün iş yükü bana kalmıştır. Ayrıca kuruma şifaen sulu tarım yaptığım arazilerin miktarını belirttiğim zaman sözlü olarak cezayı işlem uygulanmayacağını söylediler. Mahsulümün ücretini alıp ödeme yapmak için gittiğim de cezayı işlem tahakkuk ettirildiğini öğrendim.Ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan COVİD 19 salgın süreci ve kısıtlamalar göz önünde bulundurarak ayrıca yaşım ve gün boyu tarla da çalışmak durumu göz önüne alınarak yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30