Bilal Göregen Müslüm Söyler'in Konuğu Oldu

Kıtalararası görme engelli fenomen müzisyen Bilal Göregen 91.8 İstanbul’un Sesi Radyosu’nda Müslüm Söyler’e konuk oldu.

Bilal Göregen Müslüm Söyler'in Konuğu Oldu

evden eve nakliyat, Geneva,sans-serif;">Muhteşem bir performans ile stüdyoya giren Bilal Göregen her zamanki darbukası ile dinleyenlere müzik ve muhabbet ziyafeti verdi. Müslüm Söyler’in ve dinleyenlerden gelen sorulara samimi cevaplar vererek dinleyenleri adeta büyüledi.

Bilindiği üzere Bilal Göregen Acun Ilıcalı'nın düzenlediği Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışamasının ilk sezonuna katılmış ve Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince şarkısıyla ünlenmiştir. Aslen Bitlisli olan Bilal Göregen, 1988 tarihinde Hatay'da görme engelli olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Dörtyol'da bitiren Bilal Göregen, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı fakat müzik çalışmalarına odaklanmak adına üniversite öğretimine bir süre ara verdi.

2010 yılında yetenek yarışmasına katılarak adını duyuran darbukacı Bilal Göregen, yıllar sonra yeniden popüler oldu. 2017 yılında YouTube'a giriş yapan Göregen'in platformda paylaştığı video YouTube'un resmi Instagram sayfasında paylaşıldı. Otomania'nın levan Polkka isimli fenomen şarkısını darbuka ile çalıp mırıldanan Göregen'in orijinal videosu ve dünyada Cat Vibing akımını başlatan videoya yer veren YouTube'un paylaşımları 300 binden fazla beğeni aldı. Otomania'nın levan Polkka isimli fenomen şarkısını darbuka ile çalıp mırıldanan Göregen'in orijinal videosu ve dünyada Cat Vibing akımını başlatan videoya yer veren YouTube'un paylaşımları 300 binden fazla beğeni aldı. Göregen'in 28 Aralık 2018'de hazırladığı video YouTube'da 10 milyondan fazla izlenme almıştı. Öyle ki fenomen darbukacının orijinal videosu üzerine kedi GIF'i eklendi. Video, Reddit ve 9gag gibi platformlarda viral oldu.

Bir yandan kedinin kafasını salladığı, diğer yandan Göregen'in darbuka çaldığı video, 'Cat Vibing' adında bir akımın başlamasına neden oldu.

1 Kasım 2020'de montajlı videoyu kendi kanalından paylaşan Göregen, 17 milyon görüntülenme ve 1 milyon 100 binden fazla beğeni aldı.

Bilal Göregen'in YouTube'da paylaştığı videoların toplamda 93 milyona yakın izlenme sayısı bulunuyor.

Radyo programı esnasında başta Müslüm Söyler olmak üzere yayıncılardan Hasan Baran, Doğukan ve Deli Murat’a da anında sözlü besteler yapan Göregen evlilik düşünüyor musun? sorusuna ‘’değerlendirebiliriz’’ cevabıyla kapıyı aralık bıraktı.

Görmeden inanılır mı sorusuna ‘’bizim kalp gözümüz sizden daha iyi görüyor’’ diye cevap verirken ‘’inanmak çok farklı bir duygu ve histir’’ dedi.

Siyaset konusuna fazla girmeyen Göregen, kendimi hazır hissetmediğim alanlara girmeyi düşünmüyorum. Bu konuda ileride kendimi geliştirirsem olabilir, ama şimdilik siyaset düşünmüyorum, dedi.

Esprili konuşmalarıyla farkındalık konusunda Türkiye ve dünyada bir ilk olan Müslüm Söyler’le Başka Açıdan programı için her daim gelmeye hazırım diyen Göregen, Müslüm abi benim için çok değerlidir, iki saatlik yayına değil sabaha kadar olsa bu stüdyoda canlı canlı devam ederim diyerek ne kadar vefalı biri olduğunu da göstermiş oldu.

Programa gelen onlarca mesaj, sorudan fazla böylesi bir programla dinleyenlerin karşısında olmamızın verdiği güzelliğe övgüler halindeydi.

Program bir programdan öte, bir sohbetten daha öte bir usta darbukatör ve usta programcının mikrofondan dinleyene yansımalarıydı..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30