BU YIL 3’ÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ “BALONFEST’22” YİNE RENGARENK!

21-24 Temmuz tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22”, dopdolu bir programla misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

BU YIL 3’ÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK  ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ  “BALONFEST’22”  YİNE RENGARENK!

eÅŸya depolama, Geneva,sans-serif;">21-24 Temmuz tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22”, dopdolu bir programla misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Özel tasarımlı balonlar ve night glow gösterileriyle renklenecek “BalonFest’22”, Edis ve Zeynep Bastık konserleriyle de unutulmaz bir eğlence vadediyor.

 

Türkiye’nin ilk sıcak hava balon üretici firması olan Pasha Balloons’un ana sponsorluğunda, MEHA Havacılık organizasyonuyla 3’üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali BalonFest’22”, 21-24 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya bölgesinde, Göreme Festival Alanı’nda yapılacak. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya, “BalonFest’22” ile İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 12 farklı ülkeden, 25 figürlü balon ile 15 klasik sıcak hava balonunu misafirleriyle buluşturacak.

“BalonFest’22”de dört gün boyunca Kapadokya’nın eşsiz gündoğumu özel tasarımlı balonlarla karşılanırken, renkli figürlü balonlar gün boyu katılımcılara görsel bir şölen sunacak. Nevşehir’in yöresel tatlarının damaklara dokunacağı etkinliklerin yanı sıra Red Bull müzik etkinlikleri, Kapadokya ve Türk Havacılık Sanayi’nin tanıtım ve geliştirme konferansları ile Vecihi Hürkuş Kısa Film Gösterimi düzenlenecek. Balon içi ve salıncak fotoğraf aktiviteleri, paraşütle atlayış, keşif sahneleri, sis ve lazer gösterilerinin katılımcılarla buluşacağı “BalonFest’22”de ilk gün Anadolu Ateşisahnede olacak.

Zeynep Bastık’tan Edis’e Müzikal Ziyafet “BalonFest’22”de!

“BalonFest’22”nin ikinci gününde; Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun Sıcak Hava Balonu Şampiyonası yapılması planlanırken, Sıcak Hava Balonu Tarihi ve Gelişimi Konferansı düzenlenecek. Bugünde; Pandami Music grubunun ardından Zeynep Bastık müzikseverlerle buluşurken, Doğukan Manço’nun DJ performansıyla eğlenceli bir akşam yaşanacak.

Festivalin üçüncü gününde; çocukların dilediğince eğleneceği Çocuk Günü etkinlikleri düzenlenecek, Kapadokya Balon Diyarı Yarışmaları ile çocuklara özel olarak gerçekleştirilecek sanal gerçeklik ile balon turu yapılacak. “BalonFest’22”nin üçüncü gün sahnesinde Edis yer alırken, Ozan Doğulu ile unutulmaz bir DJ performansı müzik ve eğlence tutkunlarıyla olacak. “BalonFest’22”, dördüncü gün yapılması planlanan festival galası ve ödül töreninin ardından sona erecek.

12 Farklı Ülkenin Balonları, Kapadokya’yı Süsleyecek

Türkiye’de ilk kez Pasha Balloons tarafından gerçekleştirilen night glow (ışıklı balon gösterisi), “BalonFest’22” kapsamında; 25 figürlü renkli sıcak hava balonuyla akşam saatlerinde misafirlere benzersiz bir deneyim sunacak. Gün doğarken Kapadokya’dan kalkış yapan sıcak hava balonlarına, 12 ülkenin rengarenk balonları eşlik edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü himayelerinde; Göreme, Uçhisar ve Ortahisar belediyelerinin destekleriyle her yıl daha fazla katılımcıya ulaşan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, balon turizminin marka değerini artırmayı amaçlarken, Kapadokya’nın da Türkiye’nin tanıtımına daha büyük katkılar sağlaması hedefleniyor. 

“BalonFest’22” ile ilgili detaylı bilgi için balonfest.com adresi ziyaret edilebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30