Aksakallı Paşa ve Sarı Buluşması

15 Temmuz hain darbe planının bozulması ve milletimizin şahlanmasında büyük rol oynayan Emekli Korgeneral Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa ile Amasyalı iş ve siyaset adamı Mehmet Sarı Sultanahmet Meşale Cafe'de biraraya geldi.

Aksakallı Paşa ve Sarı Buluşması

Her zaman bir Amasyalı olarak Sultanahmet Meydanı'na gittiğimde uğramadan geri dönmeyeceğim mekanlardan biri Meşale Cafe Resteurant...

Bir de bu cafenin işletmecisi kıymetli bir ağabeyimiz Mehmet Sarı olunca daha bir kıymet ifade ediyor. Yine öylesi günlerden biriydi. Mehmet ağabeyin o anı defterine benzettiğim kendisine ve özel misafirlerine ayrılmış bölümünde tanınmış bir sima gözlerime ilişti.

15 Temmuz gecesi adını sıkça duyduğumuz Emekli Korgeneral Özel Kuvvetler Komutanımız Zekai AKSAKALLI paşa idi bu tanınmış sima. Uzaktan uzağa izlesek te konunun derinliğini hissetmemek mümkün değildi. Bende ufaktan yaklaştım ve muhabbetin o derinliğine kendimi kaptırmış oldum. Sohbetin geneli ülke siyaseti ve geçmişte yaşanılan o buhranlı geceydi. Bu vesile ile bende Zekai komutanımla tanışma fırsatı bulmuş oldum. Mekan sahibi olarak Mehmet Sarı gereken ilgi alakayı gösterirken yüzünde hiç alışmadığımız o tebessüm beliriyordu. Zekai paşa da gayet samimi bir şekilde sohbetini sürdürüyordu. Amasya hakkında Zekai Paşa'yı bilgilendiren Sarı, bir sohbeti de Amasya'da yapmak istediğini belirtir. Uzun ve faydalı bir buluşma olduğunu belirten Mehmet Sarı, Paşamıza her daim kapımız açıktır, bizlere zaman ayırdığından ötürü kendisine şükranlarımı sunarım tekrar tekrar teşekkürler ediyor ve yine beklediğimi belirtmek isterim.

Konukseverliği ve ilgi alaksından memnun olduğunu ifede eden Aksakallı paşa mekanın huzur veren bir yer olduğunu ilerleyen zamanlarda yine uğrayacağını belirterek müsaade ister. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2023, 09:42

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER