Suluova Ziraat Odasında Savaş Üçok Dönemi Başladı

Haftasonu yapılan Suluova Ziraat Odası Seçimli Kongresinde delegelerin desteği ile Suluova Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Savaş Üçok dönemi resmen başladı. 

Suluova Ziraat Odasında Savaş Üçok Dönemi Başladı

Haber: Sinan KOYUNCU

   Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatçi, Ticaret Odası Başkanı Turgut Aksu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı devir teslim töreninde konuşan Ziraat Odası Başkanı Savaş Üçok, kendisine ve yönetimine gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür etti. Görev süreleri boyunca mesai mefrumu gözetmeksizin çalışacaklarını belirten Üçok şunları kaydetti; "Amasyamızın ve bölgemizin tarıma dayalı en büyük sanayi bölgesi olan, besi imkan ve kapasitesi ile ülkemizde söz sahibi bir konumda yer alan Suluova İlçemizin Ziraat Odası Başkanlığı görevini 19 Şubat 2023 tarihinde yapılan seçimde çiftçilerimizin teveccühü ile devraldık. Yapılan seçimlerin ilçemize yakışır bir şekilde sonuçlanmasından ötürü emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

    Şimdi önümüzde dört yıllık bir hizmet dönemi var. Öncelikli hedefimiz limiz ekonomisinin can damarı konumunda bulunan Suluova ilçemizin  hak ettiği gerçek değere ulaşmasıdır. İlçemizin tarım ve besi potansiyelini zirveye çıkaracağız.

Suluova Ziraat Odası Başkanlığı olarak, ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte istişare ve koordine halinde bulunarak, Ülkemiz makro ekonomik tarım politikalarına uygun, sürekli gelişen ve değişen Dünya'yı takip edebilme imkan ve kabiliyetine sahip, şeffaf ve en önemlisi kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışı ile bu dört yıllık dönemi çiftçilerimiz ve ilçemiz refahı için dolu dolu geçirmek istiyoruz. Sizlerin yapacağımız çalışmalarla karşında olumlu ya da olumsuz geri dönüşleri, birlikte yol alacağımız bu dönem için bizlere en büyük rehberi olacaktır.
Şu yadsınamaz bir gerçek ki geçirdiğimiz gerek pandemi ve gerekse Dünyamızda yaşanan kıtlık ve kuraklıklar bizlere tarım ve hayvancılığın ne derece önemli olduğunu ve bunun gelecek yıllarda yaşanan küresel iklim geçişi sonucu ektisini artırarak hissettirmeye devam edeceği yönünde kuvvetli ikazlar vermektedir. Her karış ekilebilir toprak bizlere geçmişlerimizin mirası gelecek nesillerimizin emaneti konumundadır. Evet gerçek manada tüm bu söylemlerimiz dikkate alındığında Üreten çiftçi, Milletin efendisinin ta kendisidir. 


     Değerli üreticilerimiz, Sulama kapasite ve imkanları geliştirilmiş, Tarımsal modernizasyon ve Zirai uygulamalarda çiftçisinin bilinç ve farkındalık seviyesi yükseltilmiş, ekilmemiş bir karış toprağı kalmamış bir Suluova hayali ile bu yola çıkmış bulunmaktayız. İçerisinden geçmiş olduğumuz dönem ve şartlar her birimizin başarılı olmasını mecbur kılmaktadır. Odasıyla, çiftçisi, besici ile top yekûn milletçe ayağa kalkmadan, bu mümbit toprakları ilmek ilmek dokumadan, canlı hayvan varlığımızı ve çeşitliliğini sürekli artırmadan gelecek yılların bu günlerden daha iyi olacağını düşünmek en iyimser tabirle çok büyük bir gaflet olur, olacaktır. Bizler bu amaçla bu taşa elimizi değil tüm gövdemizi koymuş durumdayız. Gelin birlikte müreffeh bir Suluova için ortak çıkarlarımız doğrultusunda devlet, millet faydasına, tüyü bitmemiş yetim hırkasına beraber düşünüp, beraber kazanıp birlikte harcayalım.
Bu vesile ile oda seçimlerinde şahsıma ve yönetim kurulumuza göstermiş olduğunuz destekten ötürü sonsuz şükranlarımızı sunar, idrak ettiğimiz üç aylarının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Mevla’dan niyaz eder, Ülkemizde yaşan deprem felaketinde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara sabır ve acil şifalar dilerim.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2023, 16:09

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER