Usta'dan Haklı Bir Serzeniş...

Kısa adı TAŞDEF olan Taşova Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet USTA, 27 Ekim Cuma günü Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle İstanbul'da bir etkinlik düzenlemişti.

Usta'dan Haklı Bir Serzeniş...

Sivil Toplum Kuruluşları'nın asıl amaçlarına hizmet etmeleri gerektiği kanısını hepimiz taşıyoruz. Eksikleri gördüğümüzde ise en acımasızca eleştirilerle yönetim ve başkanlara yükleniyoruz. Lakin güzel çalışmaları yapıldığında ne takdir etmesini ne de katılım sağlamayı pek beceremiyoruz. Son günlerde bu eksiklik ne yazık ki kronikleşmiş bir hal aldı. İşte böylesi bir güzel etkinliğe imza atan Taşova Dernekler Federasyonu gerek sosyal medyadan,gerekse özel toplu mesajlarla üye dernek ve başkanlara durumu ilan etmiş.  Bizlerde basın olarak hep eleştirir yazar ve toplumu bir tarafa evirmeye çevirmeye çalışıyoruz ya, tam da buda geçti der gibi düşünürken; TAŞDEF Başkanı Ahmet USTA içinde tutuşan alevin ateşini yansıtmaya başladı. Çok ta iyi etti. Dernekçilik hizmet aşkıyla yanıp tutuşanların yaptıkları güzel projeleri temsil ettikleri topluma değer katmak için kullanır. İşte bu projelerden biri Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlaması adı altında yapılan etkinlikti. Bu anlamlı etkinliğin yapıldığı alan iğne atsan yere düşmeyecek bir hal almalıydı.Peki oldu mu, ne yazık ki başkanın sitemlerine göre olmadı. 

Başkan usta bu güzel ve anlamlı etkinliğe yakışan bir sitemi kişileri telefonla arayarak gerçekleştirmesi ise ayrı bir güzellik ve örnek teşkil etmiştir. Öyle sosyal medyadan paylaşımlar ve sataşmalarla değil, birebir telefon görüşmesiyle yapılması en isabetli karar olmuştur.

Bu şartlar altında özür dilemekten ziyade özrü telafi ettirebileceğimiz yeni projelere destek vermek daha yerinde bir karar olacaktır. İşte o zaman özrümüz kabahatimizi altına almış olacaktır.

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Usta
Ahmet Usta - 9 ay Önce

Merhaba.İşaret ettiğiniz üzere temel amaç milli ve manevi hasletlerimizi dikkate alarak yöremiz davetlileri ile ciddi bir coşkuyu yaşamaktı hedef. Bu hedefin kazandıracağı enerji ile de ortak beklentilere düzeyli çözüm önerileri aramak, üretebilme ve hayata geçirebilmek. Böylesi güzel bir günden geride kalan güzellikleri sayesinde katılabilenler ve takipçilerinde karşılık bulması ciddi bir ortak kazanımdır. İlginiz için teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

SIRADAKİ HABER