CHP 98 Yaşında...

Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşunun 98. Yılını Amasya Yavuz Selim Meydanında kutladı.

CHP 98 Yaşında...

Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşunun 98. Yılını Amasya Yavuz Selim Meydanında kutladı. Kutlama, CHP İl Başkanı Av. Turgay Sevindi’nin Atatürk anıtına çelenk sunumum ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

CHP İl, ilçe teşkilatları ve vatandaşların katıldığı kutlamada açıklama yapan İl Başkanı Sevindi, “Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 98. yılının gururunu yaşıyoruz. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP’nin bir neferi olmaktan onur duyuyor, köklü geçmişimizden aldığımız güçle aydınlık bir geleceğe yürüyoruz.

Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biri CHP’dir. Bugüne dek Türkiye’nin geçirdiği sosyal-ekonomik-kültürel değişimlere öncülük eden Cumhuriyet Halk Partisi; her türlü iftira, yalan ve karalama kampanyalarının karşısında asırlık bir koca çınar olarak varlığını sürdürecektir. İnsan onuruna aykırı yaşam koşullarını ortadan kaldırma, hak ihlallerinin önlenmesi yolunda ısrarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi; eşitlik ve özgürlük mücadelesinin savunucusu olarak, tek kişilik şahsım hükümetinin yarattığı çürümeyi, yıkımı, kıyımı sona erdirecek partidir.

Kuruluşundan bugüne laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni savunan, yapılan tüm saldırılar karşısında Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olarak dimdik ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisi; kimsesizlerin kimsesi olmaya, hak ve özgürlükleri savunmaya, otoriter rejim karşısında halktan aldığı destekle halk için çalışmaya devam edecektir. Demokrasinin sadece kâğıt üstünde kaldığı, yasama, yargı ve medyanın bir kişinin vesayeti altında bırakıldığı ülkemizde ‘Tek Kişilik Saray Hükümeti’nin yarattığı 5 temel sorunun çözümü için CHP hazırdır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve laikliği savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden taviz vermeyeceğiz. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ne imza atan bizler; Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Söz verdik, sözümüzden dönmeyeceğiz: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını, Cumhuriyet Halk Partimize emek veren tüm partililerimizi saygıyla, özlemle anıyoruz.” Diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30