Yılın oniki ayı hizmet vermesi planlanıyor

Vali Mustafa Masatlı Kültür ve Turizm Üst Kurulu Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Kurul üyesi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Yılın oniki ayı hizmet vermesi planlanıyor

chat line for men, Geneva,sans-serif;">Vali Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İlimizde turizm alanında 2021 yılında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler aktararak, şunları ifade etti: “Amasya binlerce yıllık tarihi ile Ülkemizin Marka Kentlerinden biridir. Bizde bu zengin mirası gelecek nesillere ulaştırmak ve Amasya’yı turizmde hak ettiği yerlere taşımak için birçok proje yürütmekteyiz.

2021 yılında titizlikle yürüttüğümüz bu projelerin şüphesiz en önemlisi Harşena Kalesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl listesine alınması içi gerçekleştirdiğimiz çalışmalardır. UNESCO çalışmaları kapsamında Alan Yönetim Planı ve Dosyasını hazırlayacak danışmanlık firması ile sözleşme imzalanmış olup, Alan Yönetim Planı hazırlıkları başlamıştır.

Bunun yanı sıra Kılıçaslan İlkokulu olarak bilinen tarihi yapının Geleneksel Osmanlı El Sanatları Merkezine dönüştürülmesi çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olup, şuan da çevre düzenlemesi yapılmaktadır. Uzun yıllardır doğa şartları ve bakımsızlık nedeniyle harap olmuş Anonim Türbeyi ihya etmek için başlattığımız restorasyon da tamamlanmıştır.

  • Yine doğa turizminde Boraboy Gölünün yılın 12 ayı ziyaretçilere hizmet verebilmesi için de başlatılan çalışmalar da sona ermiştir. Boraboy Gölü yeni çehresiyle kısa süre içinde yerli ve yabancı misafirlere hizmet verecektir.

Ayrıca kent merkezindeki 3 tarihi çeşme ile 3 camimizde yapılacak röleve çalışmasıyla, bu eserleri tekrar ihya edeceğiz. Şunu da ifada etmek isterim ki Türkiye’nin sayılı Yazma Eserler Kütüphanelerinden olan Amasya Bayezid Yazma Eserler Kütüphanesinin restorasyon çalışmalarına da başlanmıştır.

2022 yılında hayata geçireceğimiz bir diğer önemli turizm projemiz ise Hatuniye Mahallesinde yapacağımız sokak sağlıklaştırmasıdır. Sofular Mahallesine benzer bir çalışmayla asırlara şahitlik eden Hatuniye Mahallesini titiz bir çalışmayla yeniden düzenleyeceğiz.

Kültür ve turizm alanında takip ettiğimiz diğer önemli konu ise coğrafi işaretlerdir. Bildiğiniz gibi 4 olan coğrafi işaret sayımızı geçtiğimiz yıl 8 ‘e çıkarmıştık. İlimize özgü 22 ürün ve lezzetin coğrafi işaretinin tescili için de çalışmalarımız sürmektedir. Bu projelerin nihayete ermesiyle Amasya turizmde önemli mesafeler kat edecek, buna paralel olarak da turizm gelirlerimiz artacaktır. Yaptığımız çalışmalara katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”

Toplantıda son olarak 2021 yılında yapılan projelerin değerlendirilmesinin ardından, 2022 yılında öncelikli olarak yapılması planlanan proje ve çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30